MUSIC IS HIS LIFE AND HIS LIFE IS MUSIC

Zanger, Entertainer, Toetsen tovenaar. En ook songwriter en componist. Een echt multitalent. Dat is Raffie van Maren ten voeten uit. Raffie schrijft zijn liedjes zelf én musiceert prachtige nummers. Een jonge ras-performer, in het bezit van een gezond verstand, die klaar is voor het grote werk. Geen type dat naast zijn schoenen loopt. Integendeel, Raffie heeft een sterke realiteitszin, is proactief en beschikt over die kenmerkende Hollandse nuchterheid. Zijn werkterrein gaat tot ver buiten onze landsgrenzen: Ibiza, Zermatt, Toscane, Colombia en de VS. Hij heeft zijn halve leven op Ibiza en in New York gewoond; spreekt zijn talen vloeiend. Op zijn 16e is hij zelfs speciaal in zijn eentje naar The Big Apple gegaan, zijn grote passie muziek achterna. Hij vervolgde daar zijn Internationale middelbare school met als hoofdvak muziek. Zijn tijd in New York heeft hem muzikaal zeker gevormd en beter gemaakt.

 

‘Ik was al jong ‘obsessed’ door die stad, het mooiste en vetste, mijn droom om me daar muzikaal te ontwikkelen, zo gaaf. Hoe hard iedereen er daar ook voor werkte. Niet normaal. Meer dan 80 nationaliteiten, een smeltkroes. Hun missie en ook het mijne: MUZIEK MAKEN!

 

Raffie is, hoewel dus nog jong, al gepokt en gemazeld in het entertainment vak en is een echte sfeermaker. Gewend om voor publiek op te treden heeft Raffie al de nodige meters gemaakt op diverse podia en op televisie, o.a. in de Voice Kids (2010) en The Voice of Holland (2018). Hij verrast heel af en toe zelfs treinreizigers door spontaan plaats te nemen achter de vleugel en te gaan spelen en zingen in het Centraal Station van Amsterdam, Utrecht en Hilversum. En als Ajax-fan kan hij niet wachten op de dag dat hij vanaf de middenstip van de Johan Cruyff Arena voorafgaand aan een Champions League-wedstrijd 50.000 mensen laat meezingen op zijn eigen nummers die hij in de afgelopen periode heeft gereleaset. Raffie speelt praktisch al zijn hele leven piano. Tegenwoordig vooral op keyboards. ‘Voordeel daarvan is dat ik tijdens het spelen er zelf een of twee andere tunes onder kan zetten. Tijdens de soundcheck bepaal ik welke klanken het mooist passen.

 

Raffie begint als Engelstalige singer-songwriter langzaam door te breken bij het grote publiek. Als entertainer, maar hij is evenzo actief als componist en tekstschrijver voor diverse andere artiesten. Zo heeft hij samengewerkt met o.a. Gordon, Dastic, Julia Van Bergen, Pascal Letoublon en Robbie Doherty. Raffie van Maren woont in Amsterdam. En doet ondertussen een opleiding in Music Production and Sound Engineering op het prestigieuze Abbey Road Institute in Amsterdam, waarover men zegt: ‘Abbey Road Institute is not a school, it is a high end production studio with a control room full of learners’.

 

Zijn lievelingseten is pizza, hoewel hij tegenwoordig steeds vaker kookt voor zijn huisgenoot en zichzelf (‘nee, ik heb geen vriendin’). Naast muziek maken sport hij fanatiek. Skiën (‘ik race een afdaling zonder stoppen naar beneden’), snowboarden (‘is soms wel een slome sport’) en hardlopen (‘niet zomaar in the blind, ik moet een doel hebben, zoals de NYC-marathon van 2021’). ‘Een jaar geleden viel het kwartje en wist ik wat me te doen stond, naar buiten met mijn muziek. Van die stap heb ik nog geen seconde spijt. Over Raffie van Maren kunnen we rustig zeggen: ‘The best is yet to come’.

AVAILABLE NOW

STAY IN TOUCH

© COPYRIGHT 2022 RAFFIE MUSIC. ALL RIGHTS RESERVED. BRNDRZ.MANAGEMENT.

nathalie@brndrzmanagement.com +31 616 234 975